Oncologic and Dialysis areas, Althaia Manresa

Environmental and interior design

.

Client: Althaia Xarxa Assistencial

Location: Manresa

Year: 2018

Graphic Design: Arauna Studio

Project team: Berta Comellas, Dani Rubio, Marta Angrill, Mireia Sandoval, Pol Pintó, Raimond Pinto, Laia Martínez (poetry) 

Architecture firm: Estudi PSP Arquitectura, Jaume Espinal i Joan Ribera

Photography: Pol Viladoms

Environmental graphics for the Oncology and Dialysis areas of this public hospital, located in Manresa. The design brings inside the hospital the characteristic surrounding landscape of the region (mountain ranges, atmosphere lights and colors), by means of different strategies, such as the use of color, formal interior design solutions, environmental graphics and textiles, among others. On the walls, the story mutates into bespoke visual poetry that is also related to the area’s local flora and fauna. It was specially created together with a local poet and set in a custommade typeface. The conventional healthcare type of space shifts away to a concept closer to wellness spaces. The graphic system provides a storyline and a visual identity to the spaces and also links the public with its daily reality in this rural area.