L’amagatall dels animals

Projecte d’ambientació

.

Client: Hospital Sant Joan de Déu

Localizació: Esplugues de Llobregat, Barcelona

Any: 2012

Disseny gràfic: Arauna Studio

Equip de projecte: Dani Rubio, Maritza Ramos, Nerea Borrell, Raimond Pinto

Arquitectura: Llongueras Clotet Arquitectes

Fotografia: Victòria Gil i Borja Ballbé

Video: Cristina Gómez

 

L’ambientació de l’Hospital Sant Joan de Déu sorgeix de l’encàrrec de “pediatritzar” el recentment renovat hospital infantil de Barcelona, que vol adaptar els espais per tal de crear confort als infants, generar interacció i joc en llocs que habitualment són poc agraïts.

“L’amagatall dels animals” va ser creat com una temàtica que travessa les diverses àrees de l’hospital. El sistema es genera a partir de siluetes d’animals a escala real, les quals s’amaguen a l’arquitectura a partir d’elements que generen una trama visual que es repeteix, i una paleta de color en constant interacció entre el 2D i el 3D.

Per una banda es resol la necessitat de “pediatritzar” hospital, per l’altre, ajuda a construir una identitat visual per un espai a gran escala. D’aquesta manera és útil tant per als usuaris com per a l’arquitectura existent. El projecte va ser creat només per a un àrea, però ràpidament es va expandir a la resta de plantes i àrees, tant inclús que va sortir a espais exterior.