Disseny Quiròfans Infantils

Ambientació i disseny interior pels nous quiròfans de l’hospital Sant Joan de Déu

.

Client:  Hospital Sant joan de Déu

Localització: Esplugues de Llobregat, Barcelona

Any: 2019

Disseny Gràfic: Arauna Studio

Equip de projecte: Aihnoa Mur, Berta Comellas, Dani Rubio, Mireia Sandoval, Pol Pintó, Raimond Pinto, Álex Galiano

Arquitectura: Pinearq

Fotografia: Pol Viladoms

 

El projecte per al disseny dels quiròfans infantils de l’Hospital Sant Joan de Déu és una continuació del projecte “L’Amagatall dels Animals” que vam desenvolupar l’any 2012 que s’ha anat implantant en les àrees de l’Hospital. Aquest espai presentava una sèrie de reptes ja que és el conjunt d’espais on els nens tenen major aprensió i a la vegada les exigències higièniques són majors. Els pacients recorren bona part dels espasi des d’una llitera mirant al sostre, i és per aquesta raó que vam escollir la subtemàtica de les aus.

 

A l’entrada del Bloc Quirúrgic una gelosia dissenyada a mida separa una sala d’espera que té una col·lecció de pufs amb unes formes que encaixen a uns forats que hi ha a la paret per poder jugar. Un conjunt d’ocells de colors estan escampats pel sostre i si els segueixes et porten cap a dins de la zona estèril fins arribar a cadascun dels 8 quiròfans.

 

En els altres espais com ho són la resclosa i la zona de recuperació es poden continuar veient ocells pel sostre i també alguns infogràfics que t’expliquen informacions d’algunes espècies d’ocells, com per exemple: que mengen, com volen o cap a on migren.